Gun Lusth

Ordförande i partiföreningen Skärstad/Ölmstad
Vice ordförande i Jönköpingskretsen
Ledamot i regionfullmäktige
Ledamot i nämnden för Arbetsmarknad, Näringsliv och Attraktivitet (ANA)

Föreningslivet har alltid lockat Gun. Vid sidan om jobbet som förskollärare är hon engagerad i flera föreningar – politiskt men även inom idrott och friluftsliv. Gun är född 1968 och uppvuxen i Ölmstad mellan Gränna och Huskvarna. Föräldrahemmet, där hon bor kvar ännu, ligger lantligt. Här bor hon tillsammans med sin man och en av sönerna. Den äldre sonen har flyttat in till Jönköping.

“Jag älskar landet. Det måste vara ett gärde mellan varje hus! Jag tycker själv att jag är rätt bonnig, men det är inget jag skäms över. Det behövs vanliga, verklighetsförankrade människor som jag inom politiken. Någon frågade vilka de dyraste skorna jag köpt var. Det slog mig att det är mina gummistövlar!”

Gun ger ett uppriktigt, positivt och befriande chosefritt intryck. Hon började engagera sig politiskt 2004 efter att ha upplevt att politiker fattat beslut inom hennes värld – barnomsorgen – som de inte riktigt förstod konsekvenserna av.

“Jag har alltid haft Moderat ideologi. Jag tror på den kompetenta människan som kan och vill göra egna val i livet. Vi ska ta eget ansvar för våra liv, inte förvänta oss att skolan ska uppfostra våra barn eller att samhället ska se till att vi får försörjning. Inom partiet möter jag alla sorters människor. Det är utvecklande. Jag tror att man får ut mest av en grupp där alla kommer till tals och bidrar med olika perspektiv och erfarenheter.”

Gun arbetade några år inom restaurang innan hon utbildade sig till förskollärare. Men hon tyckte att det var så roligt att vara en del av krogkulturen att hon har fortsatt att servera på kvällstid, vid sidan om sitt ordinarie arbete.

“Jag fick bland annat servera kronprinsessan Victoria då hon bodde över på Gyllene Uttern för ett par år sedan. Det var en fantastiskt rolig upplevelse för mig som är så förtjust i monarkin. Kungahuset är bra representation för Sverige tycker jag!”

Följ oss på facebook