Carl-Johan Lundberg

Ordförande för Nya Moderaterna i Bankeryd-Bottnaryd.
Valledare för Nya Moderaterna i Jönköpings kommun.
Ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Den 15 september 2014, dagen efter förra riksdagsvalet, ringde Carl-Johan Lundberg till ordföranden för Nya Moderaterna i Bankeryd och sa att han ville vara med.

”Jag kände att det var viktigt att vi förvaltade det som Fredrik Reinfeldt hade byggt upp. Vi hade bevisat i två mandatperioder att Alliansen kan styra Sverige på ett förtjänstfullt sätt – och jag ville vara med och utveckla det.”

Carl-Johan Lundberg är globetrottern som aldrig hade satt sin fot i Jönköping, men väl där så föll han pladask. Han körde in i stan med GPS första gången 2007 med uppdraget att dra igång ett lokalkontor för ett sydsvenskt konsultföretag på Science Park.

”Jag var helt ofärgad, hade inga fördomar utan fick lära känna kommunen förutsättningslöst. Det var väldigt nyttigt – och jag tyckte om det jag såg.”

Carl-Johan är uppväxt i en officersfamilj. Både pappa och morfar var officerare med bakgrund på Ing 2 i Eksjö. Uppväxten tillbringades i såväl södra Sverige som i Mellanöstern. Carl-Johan tog studenten i Ängelholm och gjorde sedan militärtjänst, vilken avslutades som reservofficer – han har styrt många laddningar mot mål på skjutfältet i Skillingaryd. Efter militärtjänsten började han jobba som reseledare och hamnade på Kreta. Där blev han kvar i 15 år, bildade familj och drev hotellrörelse. Efter skilsmässan gick flyttlasset till Jönköping.

I dag bor han tillsammans med sin sambo och bonusdotter i Bankeryd och har inga planer på att flytta. I familjen finns också vuxna två söner från det tidigare äktenskapet. Elva år efter ”inflygningen” till Jönköping finns Carl-Johan fortfarande kvar på Science Park, i dag som VD för egna företaget Convergo som bryter ny mark inom digitalisering av byggnads- och inredningsobjekt. Han är entreprenör och en utpräglad lagledare, både i yrkeslivet och i politiken.

”Jag tycker om att bygga lag och sätta ihop det optimala teamet där man fångar upp allas egenskaper och personligheter. Det är också bakgrunden till att jag har valt att engagera mig i utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor. Jag tror att nyckeln till kommunens välfärd är att vi ger människor möjlighet att välja, utveckla och använda sin kapacitet på ett bra sätt.”

Carl-Johan är utbildad ekonom men har alltid varit intresserad av samhällsfrågor. I bagaget har han även kurser i statskunskap och internationella relationer från Uppsala universitet.

”Fast jag satte inte min fot i Uppsala – jag gjorde hela utbildningen på distans från Kreta. Det är så jag funkar. Om jag är intresserad av något så kavlar jag upp ärmarna och gör det.”

Som valledare för Nya moderaterna i Jönköpings kommun är detta en egenskap som, tillsammans med lagledarskapet, kommer väl till pass. Carl-Johan Lundberg är djupt fäst vid sin nya hemstad och ser positivt på framtiden. Möjligheterna för Jönköpings kommun är många, det gäller bara att förvalta dem rätt.

”Jönköping är en kommun med ett fantastiskt läge – logistiskt och geografiskt. Det är så väldigt vackert här vid sjön, det bidrar till livskvaliteten. Jag har vänner som aldrig har ägnat Jönköping en tanke, men när de väl kommer och hälsar på så blir de alldeles tagna!”

Följ oss på facebook